Mergi la conţinutul principal

Cu grijă față de copii – o nouă campanie socială marca Copil, Comunitate, Familie

Cu grijă față de copii – o nouă campanie socială marca Copil, Comunitate, Familie
Cu grijă față de copii – o nouă campanie socială marca Copil, Comunitate, Familie
2020-11-20

#CUGRIJĂ FAȚĂ DE COPII este o campanie socială, demarată de CCF Moldova, prin care ne propunem ca în următoarele 12 luni să susținem peste 700 copii să crească în medii familiale.

Indiferent de contextul economic, în următoarele luni, trebuie să ținem 700 de copii alături de părinții lor, disperați și afectați grav de sărăcie.

Pandemia contribuie semnificativ la creșterea alarmantă a numărului de copii aflați în risc de a fi separați de cei dragi. Conform datelor statistice, până la criza actuală, fiecare al zecelea copil era afectat de sărăcia extremă. Ceea ce înseamnă că fiecare al zecelea copil se culca noaptea flămând. Pare greu de crezut, dar astăzi în Moldova încă se îndură foame la greu, mai ales în aceste vremuri dificile.

Doar în primele 3 săptămâni ale lui octombrie, în programul de sprijin familial  Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) au ajuns 28 de copii, comparativ cu 71 de copii intrați în primele nouă luni ale anului. Este un număr îngrijorător de mare atât pentru organizație, cât și pentru autoritățile locale care nu au resurse financiare suficiente pentru a sprijini familiile vulnerabile.

Conștientizăm că sărăcia pune stăpânire tot mai mare pe familiile din țara noastră, iar pericolul crește de la o zi la alta, atrăgând după sine violență, abuz, consum de alcool și alte substanțe etc… În sărăcie extremă, părinții ajung disperați, neimaginându-și cum vor asigura supraviețuirea copiilor, hrană, acces la educație, medicamente și un acoperiș de-asupra capului.

În spiritul responsabilității sociale și a solidarității față de copii, CCF Moldova face apel către mediul de afaceri în vederea stabilirii unor parteneriate durabile, dar și către fiecare cetățean al țării, care poate dona ușor aici link