Mergi la conţinutul principal

Despre noi

Schimbăm vieți. Transformăm sistemul.

CCF Moldova - Copil, Comunitate, Familie este un ONG local fondat în 2004. Lucrăm pentru închiderea orfelinatelor și înlocuirea lor cu sisteme bazate pe concept familial.

Reprezentăm fundația britanică Hope and Homes for Children – un expert global în protecția copilului.

Împreună cu partenerii și susținătorii noștri, credem în dragostea familiei pentru copii. Orfelinatele fac rău copiilor; nu pot oferi dragostea de care au nevoie copiii pentru a se dezvolta. Nu vom tolera instituționalizarea copiilor și nu vom accepta nedreptatea și încălcarea drepturilor lor pe care le reprezintă.

Când ne-am început munca în Moldova, peste 11 000 de copii locuiau în orfelinate. Am ajutat la schimbarea acestei situații punând copiii pe primul loc. În 18 ani am închis 10 instituții și am lucrat direct cu 7431 de copii. Copii care s-au întors acasă cu cei dragi sau care au reușit să rămână cu familiile lor.

Lucrăm pentru a găsi soluții pentru fiecare dintre copiii vulnerabili pe care îi ajutăm, pentru a șterge definitiv orfelinatele de pe harta Moldovei și pentru a preveni destrămarea familiilor din cauza sărăciei.

Împreună pentru copiii Ucrainei

În urma războiului din Ucraina ne-am mobilizat rapid pentru a răspunde nevoilor refugiaților care au ajuns și care vor ajunge în Moldova. În aceste vremuri avem responsabilitatea dublă în fața copiilor. Sprijinim autoritățile în identificarea celor mai optime soluții pentru copii neînsoțiți care ajung în țara noastră. Iar asta ar însemna plasament în familii de asistenți parentali sau case de copii de tip familie.

Dotăm și susținem mai multe centre de plasament din Moldova care găzduiesc refugiați.

Rămânem în contact cu personalul centrelor pentru a ne asigura de protecția specială a copiilor, pentru a preveni orice formă de abuz.

Oferim refugiaților produse de strictă necesitate: alimente, apă, mâncare, haine călduroase.

Oferim suport psihologic mamelor cu copii, bunicilor, copiilor pentru a-i ajuta să reziste tragediei prin care trec, pentru a lua deciziile cele mai bune pentru ei și cei dragi.

Ne poți ajuta cu o donație direct la cadrul bancar (Business Card CCF Moldova):
Numărul cardului: 4779190001229657
Cod fiscal: 1011620001828
Beneficiar: MOLDOVA CCF
Nr. cont: MD28VI225811502191749094