Mergi la conţinutul principal

Copilării schilodite de sărăcie

Copilării schilodite de sărăcie
Copilării schilodite de sărăcie
2022-05-25

Atunci când ar trebui să-i fie lumea mai dragă, iar viața copiilor mai dulce, Nina își rezumă existența la lupta pentru supraviețuire. La cei 30 de ani are cinci copiii care te cuceresc din prima cu privirile lor pătrunzătoare. Fericirea familiei, însă, este curmată fără milă de o sărăcie lucie.

Își dorește să le ofere o copilărie colorată, una diferită de cea pe care a trăit-o ea alături de părinții ei. Îi este dificil să facă față provocărilor din moment ce poate miza doar pe propriile forțe. Tatăl copiilor nu este de mare ajutor. Mai multe decât atât, lasă povara grijilor pe umerii tinerei mămici.

Lupta pentru supraviețuire, cruntă

Ograda sărăcăcioasă, casa mai mult decât modestă, sunt unicul refugiu al mamei, de care îngrijiește cu multă migală. Pe lângă responsabilitățile casei, ea încearcă să-i ofere mezinei, care are doar o lună, toată grija și atenția de care are nevoie. Trei paturi improvizate, pe deasupra și înguste servesc drept culcuș pentru șase suflete. Un raft, pe care sunt păstrate hainuțele copiilor, suplinește rolul unui dulap, iar masa la care ar trebui să se adune familia pentru o mâncare caldă este lipsă. Doar așa-zisa bucătărie este ceva mai “mobilată”. O masă veche și o plită ruginită, la care Nina încropește ceva de-ale gurii pentru copiii ei, întregesc tabloul dezolant.

Foamea, sărăcia și disperarea sunt condițiile crunte care pun întreaga familie la grea încercare. Indemnizațiile sociale în valoare de trei mii de lei lunar abia de ajung să acopere necesitățile primare ale familiei. Nina, însă, nu se dă bătută. Luptă până în pânzele albe pentru a-și păstra copiii alături. “Nu îmi voi părăsi copiii niciodată. Sunt ai mei și voi face tot posibilul să îi cresc cu propriile forțe în ciuda tuturor greutăților”, a menționat mama.

Oferim familiei șansa la o viață mai bună  

Pentru a asigura un trai decent acestor 6 suflete, vă invităm să fiți complicele nostru și să participați la ultima ediție din acest an a Serii Aventurilor alături de Iulian Bercu, a cărei protagonist va fi însuși Iulian Bercu, ultramaratonistul și ambasadorul CCF/HHC Moldova. Împreună cu el vom retrăi cea mai recentă experiență – aventurile din Nepal. Evenimentul este organizat de CCF/HHC Moldova pe data de 17 decembrie, ora 18.00, la Artcor. Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite  Toți banii acumulați în urma acestei seri vor fi orientați către Nina și cei cinci copii ai săi pentru a le procura două paturi supraetajate, un dulap, o masă, haine și încălțăminte de iarnă. Cei care nu pot ajunge la eveniment, pot ajuta această familie cu un click